Tento šťavnatý, jemný a chutný recept na německý šašlik z vepřového masa a vepřových jatérek je perfektním jídlem, které nasytí davy. Vše podávané v kombinaci s domácím pikantním kari kečupem.
Co budeme potřebovat
Na šašlik
- 1 ½ kg vepřové plece
- 400 g vepřového bůčku (nakrájeného na plátky)
- 500 kg papriky (červená, žlutá a zelená)
- 1 kg cibule
- 400 g vepřových jater
- 1,5 l zeleninového vývaru
Na omáčku
- 250 ml rajčatového kečupu
- 4 čajové lžičky kari
- 2 lžičky sladké papriky
- 2 lžičky worchesterové omáčky
- 2 lžičky medu
- 1 lžička chilli
- 1 lžička vody
Postup
- Vepřové maso, vepřový bůček, játra a papriky nakrájíme na kostky.
- Oloupejte a nakrájejte cibuli na čtvrtky a rozdělte na jednotlivé části.
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Na špejle střídavě nakládejte maso a zeleninu.
- Začněte masem, následuje paprika, vepřový bůček, cibule, játra a pak cibule.
- Na plechy naaranžujte šašliky.
- Navrch nasypte zbylou cibuli a zbylé papriky (pokud nějaké máte) a zalijte polovinou zeleninového vývaru.
- Plech vložte do předehřáté trouby a nechte 30 minut péct.
- Mezitím si připravte omáčku.
- Jednoduše smíchejte všechny ingredience dohromady a nechte alespoň hodinu odpočinout v lednici.
- Po 30 minutách vyjměte plech z trouby, šašliky otočte a snižte teplotu na 180 °C.
- Nechte péct dalších 30 minut a hotovo.
- Na talíř dáme jeden nebo dva šašliky, posypeme solí, paprikou a kari.
- Navrch pěkně rozetřeme omáčku a ještě jednou posypeme paprikou a kari.
- Podáváme s houskami, domácím chlebem, opečenými bramborami nebo hranolky.
Jestli jste fanoušky jater na nepřeberné množství způsobu, potom se můžete inspirovat i v našich receptech, kde najdete 6 variant, jak si játra připravit. Zamiluje si je celá rodina.