Každý má rád tajný recept na šašlik, který se obvykle dědí z rodiny na rodinu. O tom, jak křehký a chutný masový špíz je, často rozhoduje tajná marináda, o kterou se s vámi podělíme.
Co budeme potřebovat
- 2 kg mletého vepřového masa
- 1 lžička bobkového listu v prášku
- 4 střední cibule (nakrájené nadrobno)
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky pepře podle chuti
- 2 lžíce oleje
- 250 ml minerální vody
- pálivá paprika (volitelně)
Postup
- Ve velké míse smíchejte maso, nakrájenou cibuli, bobkový list, sůl, olej a vodu.
- Rukama vše promíchejte, dejte přes noc do lednice marinovat, minimálně však na 4 hodiny.
- Maso tvarujte do kuliček a ty poté opatrně napíchněte na kovové špejle a položte je na plech do trouby.
- Předehřejte si troubu na 200 stupňů.
- Vložte šašlik do trouby a pečte přikrytý alobalem přibližně 30 minut.
- Poté alobal sundejte a pečte dalších 20 minut.