Vyzkoušejte tento lahodný recept na turecký pilaf z bulguru. Jedná se o vydatné a snadné jídlo s úžasnou chutí, které lze podávat jako přílohu nebo samostatný hlavní chod.
Co budete potřebovat
- 300 g pšeničného bulguru
- 2 střední rajčata, nakrájená
- 1 velká cibule, nakrájená
- 1 červená paprika, nakrájená
- 500 ml horkého zeleninového vývaru nebo vody
- 2 lžičky rajčatového protlaku
- 1 lžíce semínek kmínu, opražených
- 3 lžíce mandlí, nakrájených na plátky
- 1 lžíce koriandru nebo petrželky, nasekané
- ⅓ lžičky chilli
- 1 lžíce kokosového nebo olivového oleje
- špetka soli a pepře podle chuti
Postup
- Ve velké pánvi rozehřejte olej na středním plameni.
- Přidejte cibuli a papriku a opékejte 3 minuty, dokud cibule nezačne měknout.
- Přidejte rajčata a opékejte další 3 minuty.
- Vmíchejte rajčatový protlak a přidejte pšeničný bulgur.
- Promíchejte.
- Přidejte zeleninový vývar, chilli, opražený kmín, sůl a pepř.
- Zvyšte teplotu na vysokou a přiveďte k varu, poté ji stáhněte zpět na středně nízkou.
- Bulgur vařte 10 až 15 minut.
- Přidejte mandle a promíchejte.
- Odstraňte z plotny, přikryjte pokličkou a před podáváním nechte 5 až 10 minut odležet.
- Podávejte s nasekaným koriandrem nebo petrželkou.
Máme pro vás i další vynikající recepty z bulguru, které jsou rychlé, snadné a výživné. Co víc si přát!