Tento izraelský recept na salát z červené řepy změní váš pohled na ni.
Co budeme potřebovat
- 6 střední řep
- 3 lžíce jablečného octa nebo šťávy z 1 citronu
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
- černý pepř
- ½ lžičky cukru
- 1 lžička mletého kmínu
- 80 g nakrájené jarní cibule (nebo na tenké plátky nakrájené červené cibule)
- 60 g tahini
- 50 g nasekané čerstvé petrželky
Postup
- Červenou řepu vložte je do velkého hrnce a zalijte velkým množstvím studené vody.
- Přiveďte řepu k varu a vařte při střední teplotě zakrytou asi 45 minut, nebo dokud nebude měkká.
- Červenou řepu sceďte. Oloupejte ji, jakmile dostatečně vychladne. Řepu nakrájejte na hrubé kostičky.
- Vložte do středně velké misky.
- V samostatné malé misce smíchejte ocet, olivový olej, sůl a pepř, cukr a kmín.
- Přidejte na řepu, nejlépe dokud je ještě teplá. Do salátu vmícháme cibulku.
- V případě potřeby ochutnejte a upravte koření.
- Mísu zakryjte plastovou fólií a salát dejte do chladničky alespoň na hodinu.
- Před servírováním, vyndejte salát a lžící přidejte tahini na každou porci.
- Ozdobte petrželkou.