Tento segedínský guláš obsahuje pomalu dušené, šťavnaté maso, cibuli a kysané zelí v úžasně bohatém vývaru s paprikou. Je neuvěřitelně chutný!
Co budeme potřebovat
- 4 plátky silné slaniny (nakrájené na kostičky)
- 1 velká žlutá cibule (nakrájená nadrobno)
- 1 zelená paprika (zbavená semínek a nakrájená nadrobno)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 velké rajče (nakrájené nadrobno)
- 680 g vepřového masa (např. plec) a hovězího masa (zbavené tuku a nakrájené na kostky)
- 4 polévkové lžíce kvalitní sladké maďarské papriky
- 1,5 lžičky soli
- špetka mletého černého pepře
- špetka kmínu
- 1 bobkový list
- voda nebo hovězí vývar
- 140 g kysaného zelí
- Zakysaná smetana k podávání
Postup
- V holandské troubě nebo pomalém hrnci opečte slaninu, dokud nebude hotová.
- Přidejte cibuli a vařte na středně vysoké teplotě dozlatova.
- Přidejte papriku a česnek a vařte další dvě minuty.
- Přidejte vepřové a hovězí maso a minutu vařte. Vmícháme papriku a odstavíme z plotny.
- Přidejte zbývající ingredience kromě kysaného zelí a zakysané smetany.
- Přidejte jen tolik vývar.
- Vraťte na plotnu a přiveďte k varu. Přikryjte, snižte teplotu na minimum a vařte 90 minut.
- Vmíchejte kysané zelí, vraťte k varu, přikryjte a duste dalších 20 minut.
- Podle chuti dosolíme.
- Podávejte s kopečkem zakysané smetany.
- Podávejte s křupavým chlebem, domácími Spätzle nebo okurkovým salátem.
Jak vybrat dobrý pomalý hrnec, aby jste si mohli připravit lahodný segedínský guláš? Podívejte se na naše recenze na elektrické hrnce, se kterými si ho můžete uvařit.
Nejlepší segedínský guláš je z vepřového kolena.Koleno vykostit a nakrájejte na kostky včetně kůže a postup je klasický u segedínského guláše.Toto mi poradil jeden jeden řezník a jinak ho již neděláme.
Děkujeme za tip! 🙂