Zapečená růžičková kapusta se sýrem a slaninou

Zapečená růžičková kapusta se sýrem a slaninou

Lahodná a snadná kapusta pečená se slaninou, česnekem, olivovým olejem, solí, pepřem a strouhaným parmazánem. Servírujte jako hlavní chod nebo přílohu!

Co budeme potřebovat

  • 500 g růžičkové kapusty (rozpůlená)
  • 3–4 plátky nakrájené slaniny
  • 3–4 lžíce olivového oleje
  • 2–3 stroužky česneku (nasekané)
  • 30 g strouhaného parmazánu
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Opláchněte a osušte růžičkovou kapustu. Odřízněte stonky a odstraňte všechny žluté listy, rozkrojte je podélně na poloviny.
  • Vložte růžičkovou kapustu do mísy.
  • Promíchejte ji s olivovým olejem, česnekem, solí, pepřem a slaninou, dokud není obalená.
  • Na vymazaný plech položte růžičkovou kapustu a pečte 20–25 minut dozlatova a měkka.
  • Těsně před podáváním posypte růžičkovou kapustou parmazánem a promíchejte.
Opečená kapusta v troubě s křupavou zeleninou a sýrem.
Zdroj: kitchenswagger.com

K růžičkové kapustě upečené v troubě se výborně hodí čerstvé pečivo. To si můžete upéct ve vaší vlastní domácí pekárně! Vyberte si tu nejlepší domácí pekárnu z naší recenze.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.