Lahodná a snadná kapusta pečená se slaninou, česnekem, olivovým olejem, solí, pepřem a strouhaným parmazánem. Servírujte jako hlavní chod nebo přílohu!
Co budeme potřebovat
- 500 g růžičkové kapusty (rozpůlená)
- 3–4 plátky nakrájené slaniny
- 3–4 lžíce olivového oleje
- 2–3 stroužky česneku (nasekané)
- 30 g strouhaného parmazánu
- sůl
- pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Opláchněte a osušte růžičkovou kapustu. Odřízněte stonky a odstraňte všechny žluté listy, rozkrojte je podélně na poloviny.
- Vložte růžičkovou kapustu do mísy.
- Promíchejte ji s olivovým olejem, česnekem, solí, pepřem a slaninou, dokud není obalená.
- Na vymazaný plech položte růžičkovou kapustu a pečte 20–25 minut dozlatova a měkka.
- Těsně před podáváním posypte růžičkovou kapustou parmazánem a promíchejte.
K růžičkové kapustě upečené v troubě se výborně hodí čerstvé pečivo. To si můžete upéct ve vaší vlastní domácí pekárně! Vyberte si tu nejlepší domácí pekárnu z naší recenze.