Zapečená růžičková kapusta s kuřecím masem

Zapečená růžičková kapusta s kuřecím masem

Recept na snadné pečené kuře s růžičkovou kapustou, který je plný chuti česneku, citronu, dijonské marinády a křupavé slaniny. Rychlá večeře, která potěší celou vaši rodinu!

Co budeme potřebovat

  • 6 kuřecích stehen bez kostí a kůže
  • hrst nasekané čerstvé petrželky
  • 2 nasekané stroužky česneku
  • lžička dijonské hořčice
  • lžička cibulového prášku
  • 30 ml olivového oleje
  • 15 ml čerstvé citronové šťávy
  • sůl
  • černý pepř
  • 6 proužků slaniny (nakrájené)
  • 270 g růžičkové kapusty (nakrájené na poloviny)

Postup

  • Do velké skleněné mísy přidejte kuře a všechny ingredience (kromě slaniny a růžičkové kapusty) a vše dobře promíchejte.
  • Misku zakryjte potravinářskou fólií a dejte kuře do lednice marinovat na 30 minut (minimálně) nebo přes noc.
  • Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Na velkou pánev nebo plech na pečení přidejte kuře a růžičkovou kapustu.
  • Pečte asi 35-40 minut, dokud kuře není propečené
  • Zatímco je kuře v troubě, opékejte slaninu na pánvi, nebo dokud není pěkně křupavá.
  • Jakmile jsou kuře a růžičková kapusta hotové, vyjměte je z trouby a servírujte s nakrájenou slaninou.
Zapékací hrnec plný opečené kapusty a kuřecích stehen.
Zdroj: primaverakitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.