Restovaná krémová růžičková kapusta a slanina pečená v sýrové česnekové omáčce přelité bublající mozzarellou a parmazánem! Tento recept si všichni oblíbí, i ti co říkají že kapustu nemají rádi!
Co budeme potřebovat
- 300 g slaniny nakrájené na proužky
- 2 lžíce másla
- 1 kg růžičkové kapusty (nakrájejte na polovinu)
- sůl
- pepř
- 5 stroužků česneku (nakrájeného nadrobno)
- 400 ml husté smetany
- 1 1/2 čajové lžičky kukuřičného škrobu smíchané s 1 lžící vody
- 40 g strouhané mozzarelly
- 40 g strouhaného parmazánu
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Slaninu opečte ve velké pánvi vhodné do trouby do křupava.
- Ve stejné pánvi rozpustíme máslo, přidáme růžičkovou kapustu a dochutíme solí a pepřem.
- Vařte za občasného míchání asi 6 minut. Okraje by měly začít křupat a mírně připalovat.
- Přidejte česnek a míchejte, dokud nebude voňavý.
- Zalijte smetanou, snižte teplotu na minimum a nechte je vařit do měkka, další 3-4 minuty.
- Pokud je smetana na váš vkus příliš řídká, přidejte kaši z kukuřičného škrobu a ihned ji promíchejte, dokud se nespojí.
- Přidejte slaninu a vše dobře promíchejte, aby se všechny chutě spojily.
- Přidejte mozzarellu a parmazán a vložte do trouby.
- Pečte, dokud sýr nebude bublat a kapusta nebude hotová podle vašich představ, asi 15 minut.
- Před podáváním případně dochuťte trochou pepře. Posypat můžete i čerstvou nasekanou petrželkou, tymiánem nebo rozmarýnem