Salát s hermelínem, těstovinami a kukuřicí

Salát s hermelínem, těstovinami a kukuřicí
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 2

Krémová kukuřice, bazalka a těstoviny s hermelínem. Pokrm je citronový, bylinkový a samozřejmě chutný. Protože kdo by nemiloval krémové, lehké letní těstoviny uprostřed týdne?!

Co budeme potřebovat

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 300 g kukuřice
  • 2 lžíce lístků čerstvého tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • 1/2 lžičky červené papriky
  • 420 g sýru ricotta
  • 115 g hermelínu
  • 60 g čerstvé bazalky
  • kůra a šťáva z 1 citronu
  • 500 g těstovin

Postup

  • Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a máslo.
  • Když máslo prská, přidejte kukuřici, tymián, červenou papriku, sůl a černý pepř.
  • Vařte, dokud kukuřice nezezlátne.
  • Mezitím si uvařte těstoviny a 120 ml vody z těstovin si dejte stranou.
  • Na pánev přidejte asi 60 ml vody z těstovin, ricottu.
  • Míchejte, dokud se sýr nerozpustí a nezamíchá.
  • Přidejte těstoviny a pokračujte ve vaření, podle potřeby podlévejte vodou.
  • Přidejte bazalku a citronovou šťávu a citronovou kůru. Dochuťte solí a pepřem.
  • Podávejte přelité další bazalkou a citronovou kůrou.
  • Před podáváním salát ozdobte nakrájeným hermelínem.
Krémový dresink z Ricotty s těstovinami a kukuřicí.
Zdroj: theflavoursofkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.