Krémová kukuřice, bazalka a těstoviny s hermelínem. Pokrm je citronový, bylinkový a samozřejmě chutný. Protože kdo by nemiloval krémové, lehké letní těstoviny uprostřed týdne?!
Co budeme potřebovat
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 300 g kukuřice
- 2 lžíce lístků čerstvého tymiánu
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky červené papriky
- 420 g sýru ricotta
- 115 g hermelínu
- 60 g čerstvé bazalky
- kůra a šťáva z 1 citronu
- 500 g těstovin
Postup
- Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a máslo.
- Když máslo prská, přidejte kukuřici, tymián, červenou papriku, sůl a černý pepř.
- Vařte, dokud kukuřice nezezlátne.
- Mezitím si uvařte těstoviny a 120 ml vody z těstovin si dejte stranou.
- Na pánev přidejte asi 60 ml vody z těstovin, ricottu.
- Míchejte, dokud se sýr nerozpustí a nezamíchá.
- Přidejte těstoviny a pokračujte ve vaření, podle potřeby podlévejte vodou.
- Přidejte bazalku a citronovou šťávu a citronovou kůru. Dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte přelité další bazalkou a citronovou kůrou.
- Před podáváním salát ozdobte nakrájeným hermelínem.