Tento recept na salát z těstovin a tuňáka je snadným pohoštěním na jakoukoli letní párty. Tuňák z konzervy, slané černé olivy, sladká cherry rajčata a šťáva z citronu, to vše se spojuje v tomto pokrmu.
Co budeme potřebovat
- sůl
- pepř
- 500 g těstovin
- 60 ml olivového oleje
- ½ lžičky nastrouhané citronové kůry
- 30 ml citronové šťávy
- 500 g cherry rajčat (rozpůlených)
- 340 g tuňáka (okapaný)
- 80 g vypeckovaných černých oliv (nakrájených)
- ½ malé červené cibule (nakrájené na plátky)
- 20 g nasekané čerstvé petrželky
Postup
- Přiveďte k varu hrnec s osolenou vodou. Přidejte těstoviny a vařte doměkka.
- V misce rozšleháme olej, citronovou kůru a šťávu a ½ lžičky soli.
- Sceďte těstoviny a přidejte je do misky s dresinkem.
- Přidejte rajčata, tuňáka, olivy, cibuli a petržel a dobře promíchejte.
- Nechte vychladnout na pokojovou teplotu, případně dochuťte solí a pepřem a podávejte.
Že jsou ryby zdravé to ví každý, tak proč je nejíst častěji? Třeba v těchto jedinečných receptech na rybí pomazánky!