Těstovinový salát s tuňákem a olivami

Těstovinový salát s tuňákem a olivami
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 2

Tento recept na salát z těstovin a tuňáka je snadným pohoštěním na jakoukoli letní párty. Tuňák z konzervy, slané černé olivy, sladká cherry rajčata a šťáva z citronu, to vše se spojuje v tomto pokrmu.

Co budeme potřebovat

  • sůl
  • pepř
  • 500 g těstovin
  • 60 ml olivového oleje
  • ½ lžičky nastrouhané citronové kůry
  • 30 ml citronové šťávy
  • 500 g cherry rajčat (rozpůlených)
  • 340 g tuňáka (okapaný)
  • 80 g vypeckovaných černých oliv (nakrájených)
  • ½ malé červené cibule (nakrájené na plátky)
  • 20 g nasekané čerstvé petrželky

Postup

  • Přiveďte k varu hrnec s osolenou vodou. Přidejte těstoviny a vařte doměkka.
  • V misce rozšleháme olej, citronovou kůru a šťávu a ½ lžičky soli.
  • Sceďte těstoviny a přidejte je do misky s dresinkem.
  • Přidejte rajčata, tuňáka, olivy, cibuli a petržel a dobře promíchejte.
  • Nechte vychladnout na pokojovou teplotu, případně dochuťte solí a pepřem a podávejte.

Že jsou ryby zdravé to ví každý, tak proč je nejíst častěji? Třeba v těchto jedinečných receptech na rybí pomazánky!

Miska plná zdravého a lahodného salátu s tuňákem a olivami a další zeleninou.
Zdroj: deliciousmeetshealthy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.