Tento recept na těstovinový salát s tuňákem je skvělý jako letní oběd, ale i rychlá večeře!
Co budeme potřebovat
- 340 g rotini
- 1 zelená cibulka (jemně nakrájená)
- 2 avokáda (oloupaná a vypeckovaná)
- 1 citron (kůra a šťáva)
- 2 lžíce (30 ml) majonézy
- 200 g tuňáka v oleji (okapaný)
- ½ červené papriky (zbavené semínek a nakrájené na jemno)
- 50 g (rukoly nakrájené na malé kousky)
Postup
- V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme těstoviny al dente. Scedíme a pokapeme trochou oleje.
- Mezitím dejte zelenou cibulku do malé misky a zalijte ji studenou vodou. Sceďte, až budete salát podávat.
- Ve velké míse rozmačkejte vidličkou 1 avokádo s citronovou kůrou a polovinou citronové šťávy.
- Přidejte majonézu a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
- Vmícháme vychladlé těstoviny.
- Druhé avokádo nakrájejte na tenké plátky a pokapejte zbylou citronovou šťávou.
- Těstoviny podávejte v miskách. Ozdobte tuňákem, paprikou, rukolou, zelenou cibulkou a plátky avokáda.