Banánové řezy s domácím vanilkovým pudinkem

Banánové řezy s domácím vanilkovým pudinkem

Tyto řezy jsou bohaté a dokonale chutné! Překypují banánovou chutí, jsou vláčné a skořice a vanilka jim dodávají ten správný šmrnc. To prostě musíte vyzkoušet!

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 2 a 1/2 šálků hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 2 šálky krystalového cukru
  • 3 velká vejce
  • 1 šálek rostlinného oleje
  • 1/2 šálku podmáslí
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 šálku rozmačkaných, přezrálých banánů (asi 3 až 4 velké banány)

Na pudink:

  • 1/2 šálku krystalového cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • špetka soli
  • 2 šálky plnotučného mléka
  • 2 velké žloutky
  • 1 lžíce vanilkové pasty
  • 1/2 lžíce slaného másla

Další ingredience:

  • 4 – 5 velkých, čerstvých banánů, nakrájených na plátky
  • 2 šálky smetany ke šlehání
  • 1/4 šálku moučkového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 20 piškotů, hrubě rozdrcených
  • 2 lžíce slaného másla, rozpuštěné
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička krystalového cukru

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 ° C.
  • Nastříkejte plech o rozměrech 23 x 33 cm olejem ve spreji.
  • Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, skořici, sůl a jedlou sodu.
  • Cukr, vejce, olej, podmáslí a vanilku šlehejte ve velké míse elektrickým šlehačem na střední rychlost asi 2 minuty.
  • Přidejte mouku do směsi cukru (přidávejte po třetinách a po každém přidání šlehejte na nízkou rychlost, dokud nebude směs hladká).
  • Vmíchejte rozmačkané banány a těsto přeneste na připravený  plech.
  • Pečte uprostřed předehřáté trouby, dokud párátko vložené do středu buchty nevyjde čisté, 30 až 35 minut.
  • Přeneste na mřížku a nechte 10 minut chladnout.
  • Pomocí rukojeti vařečky vyvrtejte po celé buchtě hluboké otvory (asi 5 napříč a 6 dolů, celkem tedy 30 otvorů).
  • Ve velkém hrnci ušlehejte cukr, kukuřičný škrob a sůl; rozšlehejte v mléce.
  • Všlehejte žloutky.
  • Za stálého míchání přiveďte k varu.
  • Okamžitě snižte teplotu na minimum a za stálého míchání vařte 1 až 2 minuty, dokud není pudink dostatečně hustý.
  • Pudink nalijte přes jemné síto do velké mísy.
  • Vmíchejte vanilkovou pastu a máslo.
  • Za občasného míchání ochlaďte, dokud nebude pudink vlažný, asi 15 minut.
  • Na buchtu rovnoměrně rozetřete pudink.
  • Zakryjte řezy potravinářskou folií a přitiskněte ji přímo na pudink.
  • Buchtu chlaďte alespoň 2 hodiny, ale nejlépe přes noc.
  • Předehřejte troubu na 175 °C.
  • Odstraňte z řezů fólii.
  • Plátky banánu rovnoměrně rozložte na pudink.
  • Ve velké míse šlehejte smetanu, moučkový cukr a vanilku elektrickým šlehačem při středně vysoké rychlosti, dokud vám nevznikne hustá směs.
  • Rozprostřete směs na banány v rovnoměrné vrstvě.
  • V misce smíchejte drcené piškoty, rozpuštěné máslo, mouku a krystalový cukr.
  • Směs prsty roztlačte, abyste vytvořili malé hrudky a rozprostřete je na plech.
  • Pečte v předehřáté troubě, dokud nebudou křupavé a hnědé, 5 až 6 minut.
  • Nechte vychladnout.
  • Řezy potřete šlehačkou, posypte drobenkou a podávejte.
Řezy z banánů s pudinkem, šlehačkou a piškoty servírované na talířcích.
www.southernliving.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.