Vyzkoušejte tento krásný, nenáročný, zdravý a hlavně chutný recept na řepové carpaccio s luxusní zálivkou, semínky granátového jablka, parmezánem a rukolou. Na tradiční carpaccio si ani nevzpomenete!
Co budete potřebovat
Na carpaccio:
- 2 středně velké červené řepy
- sůl
- černý pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 hrst rukoly
- 2 lžíce semínek granátového jablka
- 1 lžíce piniových oříšků
- 10-12 tenkých plátků parmazánu nebo jiného tvrdého sýra (ke krájení použijte škrabku na sýr nebo na brambory)
Na zálivku:
- 2 lžíce pomerančové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička bílého vinného octa
- 1 lžička hořčice
- 1/2 lžičky hořčičných semínek
- 2 lžičky balsamikové redukce
- sůl
- černý pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 180 ºC.
- Vezměte kus alobalu dostatečně velký na zabalení 2 červených řep.
- Řepy položte na alobal, posypte solí a pepřem, potřete 2 lžícemi olivového oleje a pevně zabalte.
- Vložte je do trouby na 40 minut.
- Připravte si zálivku smícháním pomerančové šťávy, olivového oleje, vinného octa, hořčice, hořčičného semínka, špetky soli a černého pepře.
- Když je červená řepa hotová, nechte ji vychladnout, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky ostrým nožem.
- Vezměte dva talíře a sestavte carpaccio.
- Plátky červené řepy rovnoměrně rozdělte a na talířích je naaranžujte tak, aby se mírně překrývaly.
- Doprostřed dejte rukolu, kolem ní naaranžujte plátky parmazánu a lžící nalijte na carpaccio zálivku.
- Posypete semínky granátového jablka a piniovými oříšky.
- Zalijte trochou balsamikové redukce a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Dobrou chuť!
Vyzkoušejte i naše další recepty s červenou řepou, po kterých se budete olizovat! Máme slané i sladké varianty.