Další varianta úžasného vegetariánského carpaccia – tentokrát s mozzarellou a šifonádou z bazalky. Jednoduché, efektní a naprosto delikátní! Podávejte s chlebem jako hlavní chod či samotné jako předkrm.
Co budete potřebovat
- 2 mozzarelly
- 2 střední červené řepy
- 2 střední rajčata
- 2 stroužky česneku
- malá hrst čerstvé bazalky
- šťáva z 1 citronu
- 4 lžíce olivového oleje
- čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Rajčata nakrájejte na kostičky.
- Česnek nasekejte a poté v míse smíchejte spolu s rajčaty a polovinou olivového oleje.
- Dejte stranou a nechte vyluhovat chutě, zatímco budete připravovat zbytek pokrmu.
- Oloupejte řepu a poté ji pomocí mandolíny nakrájejte na co nejjemnější plátky.
- Nastavte mandolínu na nejtenčí nastavení plátků a snažte se, aby plátky byly tlusté asi 1 mm nebo méně.
- Mozzarellu nakrájejte najemno a poté si připravte šifonádu z bazalky.
- Zarovnejte všechny lístky bazalky, srolujete je po délce a poté je nakrájejte najemno, abyste vytvořili stuhy.
- Červenou řepu a mozzarellu naaranžujte na dva dva talíře.
- Naaranžujte kroužky červené řepy, moté mozzarellu, opět červenou řepu a mozzarellu a nakonec červenou řepu.
- Vše pokapejte citronovou šťávou a zbývajícím olivovým olejem a posypte čerstvě mletým černým pepřem a bazalkou.
- Podávejte s rajčetem uprostřed talíře.
Možná se vám budou hodit i naše recenze nejlépe hodnocených elektrických kráječů potravin. Kdo vyhrál v našem testu?