Vynikající polévku z mrkve s červeným kari a arašídovým máslem si prostě zamilujete! Dokonalé spojení chutí a jednoduchá příprava z ní tvoří skvělého kandidáta na váš nový oblíbený pokrm.
Ingredience
- 8–10 velkých mrkví, oloupaných a nahrubo nakrájených
- 1 cibule, nakrájená
- 3 stroužky česneku, oloupané
- 400 ml kokosového mléka v konzervě
- 1 a 1/2 šálku kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 1/4 šálku arašídového másla
- 1 lžíce červené kari pasty
- sůl podle chuti
- koriandr a arašídy na ozdobu
Postup
- Cibuli a česnek orestujte na troše oleje do měkka.
- Přidejte mrkev, kokosové mléko, vývar a kari pastu.
- Duste, dokud mrkev nezměkne.
- Přidejte arašídové máslo a míchejte, dokud se nerozpustí.
- Polévku rozmixujte dohladka, osolte a můžete servírovat.
- Posypte čerstvým koriandrem a arašídy.