Vyzkoušejte tyto luxusní cookies z ovesných vloček a arašídového másla. Jsou jednoduché na přípravu a potěší každou vaši návštěvu! Navíc je ani nemusíte péct.
Ingredience
- 1/2 šálku másla
- 1/2 šálku mléka
- 1 šálek třtinového cukru
- 1 šálek krystalového cukru
- 1/3 šálku neslazeného kakaového prášku
- 1/4 lžičky soli
- 2/3 šálku krémového arašídového másla
- 2 a 1/2 šálku jemných ovesných vloček
- 1/2 šálku klasických ovesných vloček
- 1 lžička vanilky
Postup
- Ve středním hrnci rozpusťte 1/2 šálku másla na středně vysoké teplotě.
- Přidejte 1/2 šálku mléka, 1 šálek třtinového cukru, 1 šálek krystalového cukru a 1/3 šálku kakaového prášku.
- Dobře promíchejte, dokud se vše nespojí a pokračujte ve vaření na středně vysoké teplotě.
- Směs přiveďte k varu.
- Jakmile se směs vaří, nastavte časovač na 1 minutu.
- Sundejte hrnec ze sporáku a přidejte 1/4 lžičky soli, 2/3 šálku arašídového másla, 2 a 1/2 šálku jemných ovesných vloček a 1/2 šálku klasických ovesných vloček.
- Poté přidejte 1 lžičku vanilky.
- Vše promíchejte.
- Plech vyložte pečicím papírem nebo silikonovou podložkou.
- Pomocí lžíce nabírejte směs a poté tvarujte cookies, které pokládejte na plech.
- Pracujte rychle, je důležité cookies dávat na plech, když jsou ještě horké.
- Nechte vychladnout při pokojové teplotě asi 30-60 minut, nebo je můžete dát chladit do lednice či mrazáku.
- Skladujte zbytky ve vzduchotěsné nádobě na pultu po dobu 3-5 dnů.