Vyzkoušejte toto jemné máslo z para ořechů, který se stane vaší oblíbeným doplňkem snídaně nebo odpolední svačiny. Skvěle se hodí do smoothies či omáček, ale i do polévek a salátových dresink!
Co budete potřebovat
- 1 šálek para ořechů (nesolených, nepražených)
Postup
- Předehřejte troubu na 175°C.
- Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřete para ořechy a pečte 5 minut.
- V kuchyňském robotu mixujte pražené para ořechy v intervalech, aby se stroj nepřehřál a ořechy nebyly příliš horké (kontrolujte přibližně každou 1 minutu v závislosti na vašem mixéru).
- Tento proces bude trvat 2 až 5 minut v závislosti na výkonu vašeho stroje.
- Výsledkem bude hladké a krémové ořechové máslo.
- Přendejte máslo do vzduchotěsné nebo skleněné nádoby a uchovávejte v lednici.