Čokoládovo-jablečné řezy

Čokoládovo-jablečné řezy

Tento úžasný moučník z jablek a čokolády se stane vaším novým oblíbeným dezertem a zamiluje si ho celá vaše rodina!

Co budete potřebovat

  • 2 jablka
  • 125 ml jablečné šťávy nebo vody
  • 120 ml rostlinného oleje
  • 225 g cukru
  • 1 velké vejce
  • 175 g hladké mouky
  • 40 g kakaa
  • ½ lžičky mleté ​​skořice
  • 1 lžička jedlé sody
  • 75 g čokolády
  • 25 g změklého másla

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Čtvercovou formu o průměru 20 cm vymažte tukem a vysypte moukou.
  • Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na malé kousky.
  • Jablečnou šťávu a jablka dejte do hrnce a vařte doměkka, dokud se jablka snadno nerozpadnou.
  • Jablka rozmixujte, odměřte 225 g a nechte vychladnout.
  • Ve velké míse šlehejte olej, cukr a vejce, dokud vám nevznikne světlá a nadýchaná směs, a dejte stranou.
  • Do jiné mísy prosejte mouku s kakaem, skořicí a sodou.
  • Do vaječné směsi přimíchávejte střídavě lžíci moučné směsi a lžíci jablečného pyré.
  • Směs nalijte do připravené formy, vložte do trouby a pečte 35 minut, nebo dokud nevyjde špejle zapíchnutá do středu buchty čistá.
  • Vyklopte buchtu na mřížku a nechte vychladnout.
  • Čokoládu na polevu rozpusťte v hrnci nad horkou vodou na mírném ohni.
  • Sundejte z plotny a vmíchejte máslo tak, aby vám nezůstaly žádné hrudky.
  • Rozetřete přes vršek buchty, nechte ztuhnout a servírujte.
Řezy z jablek a čokolády servírované na tácu.
www.mygoldenpear.com

Nezapomeňte si k tomuto úžasnému moučníku připravit i skvělou kávu. Možná se vám budou hodit naše recenze nejlepších automatických kávovarů. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.