Řezy z banánů s čokoládovou polevou

Řezy z banánů s čokoládovou polevou
Příprava: 25 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 12

Tento moučník z banánů a pekanových oříšků s bohatou polevou ze zakysané smetany a čokolády si zamiluje celá vaše rodina i přátelé. Připravte si ho den předem, protože druhý den chutná ještě lépe!

Co budete potřebovat

Na vrstvu karamelu a banánů:

  • 1/2 šálku másla pokojové teploty
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/4 šálku extra jemného granulovaného cukru
  • 2 velká vejce pokojové teploty
  • 1 šálek rozmačkaných banánů
  • 3/4 šálku pekanových ořechů, jemně nasekaných
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/4 šálku zakysané smetany
  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • špetka soli

Na polevu:

  • 340 g čokopeciček
  • 3/4 šálku zakysané smetany
  • 1/3 lžičky vanilkového extraktu

Postup

  • Předehřejte troubu na 175°C.
  • Hluboký plech o rozměrech 23 x 33 cm vymažte tukem a lehce vysypte moukou.
  • Přebytečnou mouku vyklepejte a dejte stranou.
  • Ve velké nádobě ušlehejte máslo elektrickým šlehačem do změknutí.
  • Přidejte vanilku a cukr a pokračujte ve šlehání, dokud se vše dobře nespojí.
  • Přidejte vejce, jedno po druhém, po každém přidání dobře prošlehejte.
  • Vmíchejte banány a pekanové ořechy.
  • V malé misce smíchejte sodu a zakysanou smetanu a míchejte, dokud se soda úplně nerozpustí.
  • Do jiné mísy prosejte mouku a sůl.
  • Pomocí elektrického mixéru při nízké rychlosti zašlehejte 1/2 moučné směsi do banánové směsi.
  • Přidejte veškerou směs zakysané smetany a poté přidejte zbývající směs mouky.
  • Šlehejte jen do smíchání.
  • Nepřemíchejte.
  • Těsto seškrábněte na připravený plech a uhlaďte vršek.
  • Pečte v předehřáté troubě asi 25 minut, nebo dokud párátko vložené do středu buchty nevyjde čisté.
  • Buchta by měla být krásně vlhká.
  • Nechte zcela vychladnout na plechu.
  • Připravte si polevu.
  • Čokopecičky rozpusťte v parní lázni.
  • Míchejte, dokud nebude čokoláda úplně hladká, a poté seškrábněte do mísy.
  • Přidejte zakysanou smetanu a vanilku.
  • Šlehejte při nízké rychlosti elektrickým šlehačem, dokud nebude poleva hladká a lesklá.
  • Polevu rozetřete dlouhou úzkou stěrkou na vychladlé řezy.
  • Nechte v chladu, dokud poleva neztuhne, poté nakrájejte na čtverce a podávejte.
Řezy z banánů a pekanových oříšků s bohatou polevou ze zakysané smetany a čokolády servírované na tácu.
www.imperialsugar.com

Možná se vám budou hodit naše recenze elektrických šlehačů. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.