Empanada s kuřecím masem

Empanada s kuřecím masem

Recept na kuřecí empanadu je lahodný, máslový a chuťově vyvážený malý polštářek s karamelizovanou cibulkou.

Co budeme potřebovat

Na těsto

  • 330 g hladké mouky
  • ½ lžičky soli
  • špetka krystalového cukru
  • 90 ml rozpuštěného másla
  • 60 ml studené vody

Na náplň

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 střední cibule nakrájené na kostičky nebo tenké plátky
  • 3 stroužky česneku nasekané
  • 500 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže uvařená a nakrájená
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • ¼ lžičky mletého červeného chilli
  • 120 ml horké vody

Na potření

  • 1 vejce rozšlehané

Postup

  • Na přípravu těsta si v míse smíchejte mouku, sůl a cukr. Pomalu přidávejte rozpuštěné máslo a následně tolik vody, aby vzniklo měkké a hladké těsto.
  • Z těsta vytvarujte bochník, zabalte do plastové fólie a dejte na 1 hodinu do lednice.
  • Na přípravu náplně empanada si nalijte olej do velké pánve na středně nízkou teplotu.
  • Přidejte cibuli a vařte za občasného míchání, dokud nezezlátne a nezkaramelizuje, 15–20 minut.
  • Přidejte česnek a vařte, dokud nebude voňavý, 30 sekund až 1 minutu.
  • Vmícháme nakrájené kuřecí maso a ochutíme paprikou, kmínem, solí, černým pepřem a mletým chilli.
  • Přidejte vodu, přiveďte k varu a vařte odkryté, dokud se většina vody neodpaří, 20–30 minut.
  • Odstraňte z tepla a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  • Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dva plechy vyložte pečicím papírem nebo je lehce vymažte tukem.
  • Na lehce pomoučené ploše těsto rozválejte na tenký plát. K vykrajování použijte kruhové vykrajovátko.
  • Do středu každého kruhu dejte asi 2 lžíce vychladlé kuřecí směsi.
  • Okraje lehce potřeme trochou rozšlehaného vejce, těsto přeložíme přes náplň a okraje k sobě přitiskneme, aby se uzavřely.
  • Zcela utěsněte pomocí hrotů vidličky. Opakujte se zbývajícími empanadami.
  • Umístěte empanády od sebe na připravené plechy. Ptřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova 20-25 minut.

K přípravě dobrých empanadas musíte mít kvalitní nástroje! Podívejte se na tyto skvělé nerezové pánvičky, které vám vaše vaření 100 % ulehčí.

Křehké těstíčko plněné lahodnou a krémovou kuřecí náplní.
Zdroj: themodernproper.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.