Empanada s mletým hovězím masem

Empanada s mletým hovězím masem

Skvělý recept na skvělé španělské taštičky plněné jemným hovězím masem. Zkuste tuto dobrotu i u vás doma!

Co budeme potřebovat

Na těsto

  • 350 g hladké mouky
  • 1 ½  lžičky prášku do pečiva
  • ½  lžičky papriky
  • 40 g másla (nakrájeného na kostičky)
  • 40 g rostlinného tuku (nakrájeného na kostičky)

Na náplň

  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 malá cibule, oloupaná a nakrájená nadrobno
  • 1 stroužek česneku, oloupaný a rozdrcený
  • 225 g libové mleté hovězí maso
  • ½ červené papriky (nakrájené)
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička chilli prášek
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • rozšlehané vejce

Postup

  • Na těsto do mouky přidáme prášek do pečiva a papriku a tuk, hněteme, dokud nebude připomínat strouhanku.
  • Vmíchejte dostatečné množství vody, aby vzniklo těsto a hněťte do hladka. Zabalte do potravinářské fólie a vychlaďte.
  • Ve velké pánvi ohřejte olej a zpěňte cibuli a česnek. Přidejte hovězí maso a osmahněte.
  • Přidejte červenou papriku, smažte 3 minuty, poté přisypte koriandr a chilli.
  • Zalijte vývarem a sójovou omáčkou a vařte 15 minut, dokud se vývar nevypaří. Nechte vychladnout.
  • Vyválejte těsto a vykrájejte šest 15 cm koleček.
  • Lžící naneste náplň na polovinu každého kolečka, okraje potřete vejcem a přiklopte, aby se uzavřelo.
  • Vrchy potřeme vajíčkem.
  • Předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte empanády 15-20 minut dozlatova.
Nejjemnější těsto na španělskou pochutinu plněné lahodným hovězím mletým masem.
Zdroj: staysnatched.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.