Neuvěřitelně krémový koláč s citronem s kůrkou z mandlovo grahamových sušenek. Vyrobený ze 7 základních ingrediencí, oceníte jeho snadnou přípravu.
Postup
Na mandlová krustu
- 160 g grahamových sušenek
- 65 g solených mandlí (použijte pražené)
- 25 g krupicového cukru
- 71 g másla (rozpuštěného)
Náplň + poleva
- 2 plechovky kondenzovaného mléka
- 180 ml čerstvé citronové šťávy (asi 4 citrony)
- 4 velké žloutky
Na ozdobu
- citronová kůra, plátky citronu, mandle, šlehačka nebo poleva na pusinky
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Rozdrťte grahamové sušenky a mandle dohromady na drobenku, vmíchejte cukr, přidejte rozpuštěné máslo a míchejte, dokud se nespojí.
- Směs přendejte do nevymazané koláčové misky.
- Rukou pomačkejte drobky po dně a po stranách, aby vznikla kompaktní krusta.
- Krustu předpečeme 8 minut. Vyjměte z trouby a nechte troubu zapnutou.
- Mezitím ušlehejte slazené kondenzované mléko, citronovou šťávu a žloutky.
- Přelijte do teplé krusty.
- Koláč pečte 15–20 minut, nebo dokud se uprostřed jen *lehce* chvěje.
- Vyjměte z trouby a nechte koláč zcela vychladnout na mřížce.
- Po vychladnutí přikryjte a před podáváním nechte alespoň 1 hodinu chladit.
- Ozdobte dle libosti.
Ke koláči je káva nutností! Podívejte se na naši obsáhlou recenzi o těchto kapslových kávovarech a připravte si lahodnou kávu na míru k tomuto citronovému koláči! Je libo Latté nebo Americano?