Letní italská polévka plná lahodné zeleniny!
Co budeme potřebovat
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- ½ nakrájené cibule
- ½ nakrájeného pórku
- 1 celer nakrájený na kostičky
- ¼ nakrájené červené papriky
- 3 stroužky česneku (nasekaný)
- 1,5 l kuřecího vývaru
- 1 bobkový list
- 1 lžička čerstvých lístků tymiánu
- 1 lžička soli
- 2 střední cukety (nakrájené na kostičky)
- 250 g ořechové dýně
- 250 g čerstvých zelených fazolek
- 2 rajčata (nakrájená na kostičky)
- 120 g vařených malých bílých fazolí
- 120 g malých těstovin
- čerstvá bazalka (na ozdobu)
- strouhaný parmazán (na ozdobu)
Postup
- Zahřejte 1 lžíci olivového oleje ve velkém hrnci na středně vysokou teplotu.
- Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, pórek, celer a papriku.
- Smažte 8 až 10 minut, dokud vše nezměkne, snižte teplotu na středně vysokou.
- Přidejte nasekaný česnek a vařte ještě minutu, dokud nebude voňavý.
- Do hrnce přidejte kuřecí vývar, bobkový list, tymián a sůl.
- Zvyšte teplotu, aby se vařil, pak přidejte cuketu, zelené fazolky, rajčata, bílé fazole a těstoviny.
- Vařte 10 minut, dokud se zelenina a těstoviny neuvaří.
- Odstraňte bobkový list.
- K podávání ozdobte na tenké plátky nakrájenou čerstvou bazalkou a nastrouhaným parmazánem.
Vedle minestrone nebo jako sladkou tečku na závěr můžete podávat lahodné sladké či slané suflé! Připravte si naše skvělé recepty!