Nic není lepší než čerstvé jahody na nadýchaném obláčku vyšlehaného sněhu.
Co budeme potřebovat
Na sníh
- 4 bílky
- 250 g moučkového cukru
- 1 lžička bílého vinného octa
- 1 lžička kukuřičné mouky
- 1 lžička vanilkového extraktu
Na náplň
- 500 g jahod, oloupaných a rozpůlených
- 200 g červeného rybízu
- 3 lžíce moučkového cukru
- 350 ml husté smetany
Postup
- Troubu rozehřejte na 150°C.
- Tužkou vytyčte obvod jídelního talíře na pečicím papíru.
- Ručním šlehačem ušlehejte 4 bílky, dokud se nevytvoří tuhé špičky, poté do nich zašlehejte 250 g moučkového cukru po 1 lžíci, dokud pusinky nebudou lesklé.
- Přišlehejte 1 lžičku bílého vinného octa, 1 lžičku kukuřičné mouky a 1 lžičku vanilkového extraktu.
- Rozložte pusinky do kruhu, aby strany byly trochu vyšší než střed.
- Pečte 1 hodinu, poté vypněte a nechte Pavlovu úplně vychladnout v troubě.
- Když pusinky vychladnou, nakrájejte 100 g oloupaných jahod. Smíchejte je se 100 g červeného rybízu a 2 lžícemi moučkového cukru.
- Vložte do kuchyňského robotu, rozmixujte dohladka a poté ovocnou směs protlačte přes síto.
- Vyšleháme 350 ml smetany se zbylou 1 lžící moučkového cukru a rozetřeme na pusinky.
- Na smetanu dáme zbylých 400 g oloupaných a rozpůlených jahod a 100 g červeného rybízu a nakonec celou dávku zalijeme omáčkou.
Stejně dokonalým, nadýchaným dezertem je tento andělský dort. Zkuste si ho připravit podle našeho receptu!