Udělejte dojem na své přátele a rodinu tímto receptem na exotickou Pavlovu.
Co budeme potřebovat
- 6 vajec (oddělených)
- 270 g moučkového cukru
- 2 lžičky kukuřičné mouky
- 1 lžička bílého octa
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 300 ml husté smetany
- 2 lžíce moučkového cukru
- 2 limetky (šťáva)
- Jemně nastrouhaná kůra ze 2 limetek
- 2 banány (nakrájené na tenké plátky)
- 3 kiwi (oloupané, nakrájené na tenké plátky)
- 2 karamboly (nakrájené na tenké plátky)
- 2-3 maracuji (dužina)
Postup
- Předehřejte troubu na 120 °C.
- Plech do trouby vyložte alobalem.
- Potřeme ho rozpuštěným máslem a poprášíme kukuřičnou moukou.
- Označte na pečící papír kruh o průměru 24 cm.
- Pomocí elektrického mixéru ušlehejte bílky v čisté suché míse, dokud se nevytvoří měkké vrcholy.
- Postupně po 1 lžíci přidávejte cukr a po každém přidání dobře šlehejte, dokud pusinky nebudou husté a lesklé a cukr se nerozpustí.
- Přidejte kukuřičnou mouku, ocet a vanilku a šlehejte, dokud se nespojí.
- Lžící naneste sníh na fólii, přičemž jako vodítko použijte vyznačený kruh.
- Pečte v troubě 1 ½ hodiny nebo dokud nebude Pavlova na dotek suchá.
- Vypněte troubu. Nechte Pavlovu v troubě s pootevřenými dvířky úplně vychladnout.
- Pomocí elektrického mixéru ušlehejte smetanu a moučkový cukr v misce, dokud se nevytvoří pevné vrcholy.
- Na vrch Pavlovy lžičkou naneste krém.
- Nalijte limetkovou šťávu do misky. Přidejte plátky banánu a promíchejte, aby se obalily šťávou. Ozdobte Pavlovu banánem, kiwi, karamboly, maracuji a kůrou z limetky.
Co servírovat k dokonalému dortu? No přeci dokonalou kávu! Díky těmto skvělým automatickým kávovarům, které prošli naší recenzí, se vaši hosté budou cítit, jako v prvotřídní kavárně!