Zákusek Pavlova s exotickým ovocem

Zákusek Pavlova s exotickým ovocem

Udělejte dojem na své přátele a rodinu tímto receptem na exotickou Pavlovu.

Co budeme potřebovat

  • 6 vajec (oddělených)
  • 270 g moučkového cukru
  • 2 lžičky kukuřičné mouky
  • 1 lžička bílého octa
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 300 ml husté smetany
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 limetky (šťáva)
  • Jemně nastrouhaná kůra ze 2 limetek
  • 2 banány (nakrájené na tenké plátky)
  • 3 kiwi (oloupané, nakrájené na tenké plátky)
  • 2 karamboly (nakrájené na tenké plátky)
  • 2-3 maracuji (dužina)

Postup

  • Předehřejte troubu na 120 °C.
  • Plech do trouby vyložte alobalem.
  • Potřeme ho rozpuštěným máslem a poprášíme kukuřičnou moukou.
  • Označte na pečící papír kruh o průměru 24 cm.
  • Pomocí elektrického mixéru ušlehejte bílky v čisté suché míse, dokud se nevytvoří měkké vrcholy.
  • Postupně po 1 lžíci přidávejte cukr a po každém přidání dobře šlehejte, dokud pusinky nebudou husté a lesklé a cukr se nerozpustí.
  • Přidejte kukuřičnou mouku, ocet a vanilku a šlehejte, dokud se nespojí.
  • Lžící naneste sníh na fólii, přičemž jako vodítko použijte vyznačený kruh.
  • Pečte v troubě 1 ½ hodiny nebo dokud nebude Pavlova na dotek suchá.
  • Vypněte troubu. Nechte Pavlovu v troubě s pootevřenými dvířky úplně vychladnout.
  • Pomocí elektrického mixéru ušlehejte smetanu a moučkový cukr v misce, dokud se nevytvoří pevné vrcholy.
  • Na vrch Pavlovy lžičkou naneste krém.
  • Nalijte limetkovou šťávu do misky. Přidejte plátky banánu a promíchejte, aby se obalily šťávou. Ozdobte Pavlovu banánem, kiwi, karamboly, maracuji a kůrou z limetky.

Co servírovat k dokonalému dortu? No přeci dokonalou kávu! Díky těmto skvělým automatickým kávovarům, které prošli naší recenzí, se vaši hosté budou cítit, jako v prvotřídní kavárně!

Třípatrová nadýchaná Pavlova s exotickým ovocem.
Zdroj: avosassiettes.fr

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.