Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 5

Toto barevné rizoto z červené řepy se jednoduše peče v troubě, takže není třeba trávit spoustu času u sporáku mícháním.

Co budeme potřebovat

  • 500 g čerstvé červené řepy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g másla
  • 1 cibule (nakrájená nadrobno)
  • 1 stroužek česneku (jemně nasekaný)
  • 250 g rýže na rizoto
  • 150 ml bílého vína
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • hrst strouhaného parmazánu
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • hrst nasekaného kopru

Postup

  • Troubu rozehřejte na 180 °C.
  • Oloupejte a nakrájejte červenou řepu na velké klínky.
  • Položte na velký plát alobalu na plech, rozložte na něj řepu a zalijte ji 1 lžící olivového oleje, okořeňte a pečte 1 hodinu, dokud řepa nezměkne.
  • Mezitím rozehřejte zbývající olivový olej s máslem v hrnci nebo pánvi přizpůsobené do trouby.
  • Přidejte cibuli a česnek a vařte 3–5 minut, dokud nezezlátnou.
  • Míchejte rýži, dokud se dobře nepokryje máslem a olejem.
  • Zalijeme bílým vínem a necháme 5 minut probublávat.
  • Dobře promíchejte a poté zalijte vývarem. Znovu promíchejte, přikryjte a vložte do trouby.
  • Vařte 15 minut, dokud rýže nezměkne.
  • Vyjměte červenou řepu z trouby a umixujte ¼ z ní na kaši a zbytek nakrájejte na malé kousky.
  • Většinu parmezánu, pyré z červené řepy a nakrájenou červenou řepu promíchejte s upečenou rýží, poté podávejte s trochou zakysané smetany a navrchu posypte koprem a extra parmezánem.

Další tip na recept s červenou řepou:
Opečte 250 g červené řepy jako výše. 100g balení kozího sýra rozkrojte napůl. Položte na pečicí papír na plech a pečte v troubě 7 minut, dokud se nerozpustí. Smíchejte 100 g mixu salátu s 1 lžící balzamikového octa, 2 PL olivového oleje a kořením. Podávejte s červenou řepou a posypte taveným sýrem.
V tomto recepty budete potřebovat kvalitní pánev do trouby, abyste si mohli upéct svou rýži hezky chutně. Vyberte si jednu z našich zrecenzovaných pánví z oceli a nebudete litovat!

Rudě červené rizoto s parmezánem a piniovými oříškyy.
Zdroj: usarice.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.