Italské rizoto s kuřecím masem

Italské rizoto s kuřecím masem
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Tento recept na tradiční rizoto přímo z Itálie je jednoduchý, krémový, chutný a lahodný.

Co budeme potřebovat

  • 450 g kuřecích prsou
  • 40 g másla
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 250 g krátkozrnné rýže
  • 1 stroužek česneku nasekaný nadrobno
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 500 g zelených fazolí
  • 125 g nakrájené červené papriky
  • lžička nastrouhané citronové kůry
  • 375 ml mléka
  • 125 g strouhaného parmazánu
  • sůl na dochucení
  • pepř na dochucení

Postup

  • Kuřecí maso nakrájejte na kostky o velikosti 2,5 cm.
  • Ve velké pánvi rozpusťte máslo.
  • Přidejte kuře a vařte na střední teplotu, dokud lehce nezhnědne.
  • Přidejte cibuli, rýži a česnek, vařte a míchejte 4 minuty.
  • Postupně za častého míchání přiléváme po malých množstvích vývar.
  • Než přidáte další porci vývaru, nechte, ať vývar absorbuje rýží.
  • Do směsi kuřete a rýže přidejte zelené fazolky, červenou papriku a citronovou kůru.
  • Vmíchejte mléko. Přikryjte a duste 10 minut.
  • Nakonec vmíchejte parmazán, dochuťte a ihned podávejte.

Kuřecího masa není nikdy dost! Vyzkoušejte i další neodolatelné recepty na rizoto s kuřecím masem!

Nádherně krémové a lahodné rizoto s kuřecím masem, citronem a pestem.
Zdroj: threeolivesbranch.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.