Rizoto v italském stylu s houbami

Rizoto v italském stylu s houbami
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Krémové italské rizoto s houbami je typickým tradičním receptem jižní kuchyně. Skvělá klasika, kterou najdete v mnoha italských regionech.

Co budeme potřebovat

  • 450 g hub (mix)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šalotka
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 400 g rýže Carnaroli nebo Arborio
  • 50 g másla
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 120 g strouhaného sýra Parmigiano
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • špetka mletého černého pepře
  • špetka soli
  • svazek nasekané čerstvé petrželky + na ozdobu

Postup

  • Pokud používáte čerstvé houby, nejprve je očistěte.
  • Po očištění je lze nakrájet na plátky nebo kousky podle vaší chuti.
  • Na pánvi orestujte česnek s olejem. Po pár minutách přidáme nakrájené houby.
  • Houby vařte asi 5 minut na střední teplotu, dokud nezměknou a uvolněná voda se neodpaří.
  • Když se vaří, přidejte sůl, pepř a petržel. Promícháme a dáme stranou.
  • Nyní nadrobno nakrájíme šalotku a orestujeme ji v hrnci s máslem a kapkou oleje.
  • Přidejte rýži a jemně promíchejte, aby se pár minut rovnoměrně opékala.
  • Přidejte bílé víno a nechte ho odpařit při vysoké teplotě.
  • Poté přilijte tolik horkého vývaru, aby byla celá rýže zakrytá a za stálého míchání pokračujte ve vaření na střední teplotu.
  • V polovině vaření rýže tzn. asi 8 minut, přidejte uvařené houby.
  • Promícháme a dále vaříme.
  • Když je houbové rizoto hotové, přidejte nasekanou petrželku, kousek másla a nastrouhaný sýr Parmigiano.

Pokud jste milovníkem hub, neměly by vám ujít další perfektní recepty na rizoto s houbami!

Luxusní rizoto jako z Itálie, dochucené opečenými houbami.
Zdroj: countrysidecravings.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.