Hovězí medailonky s omáčkou z brusinek a červeného vína

Hovězí medailonky s omáčkou z brusinek a červeného vína

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na skvělý oběd či večeři, na kterém si zaručeně pochutnáte! Kombinace hovězího masa, červeného vína a brusinek nikdy neomrzí.

INGREDIENCE

  • 320 g hovězí roštěné
  • 1 menší cibule
  • 30 g sušených brusinek
  • 300 ml červeného vína (např. bordeaux)
  • půl lžičky mleté skořice
  • 2 lžíce pasírovaných rajčat
  • 1 lžička červeného vinného octa
  • 1 lžička polohrubé mouky
  • 1 lžičké mletého pepře
  • sůl
  • 3 lžíce oleje

POSTUP

  • Hovězí maso nakrájíme na plátky a ty rozřízneme na medailonky.
  • Polohrubou mouku a mletý pepř smícháme a ve směsi obalíme medailonky.
  • Na pánvičce rozehřejeme 2 lžíce oleje a maso na něm opečeme z obou stran do zlata.
  • Maso odložíme na teplé místo a zlehka ho z obou stran posolíme.
  • Na pánev rozetřeme lžíci oleje, rozehřejeme ho a orestujeme na něm posekanou, očištěnou cibuli.
  • Orestovanou cibulku posolíme, promícháme a poklademe na ni opečené maso.
  • Trochou horké vody rozředíme výpek v pánvi.
  • K masu přidáme 200 ml červeného vína a 2 lžíce sušených brusinek.
  • Dolijeme ještě horkou vodu, aby bylo maso téměř zakryté a přikryté dusíme 30 minut.
  • Po 30 minutách přidáme další 2 lžíce sušených brusinek a pasírovaná rajčata.
  • Dolijeme trochou horké vod a dusíme dalších 30 minut.
  • Po této době přilijeme zbytek vina a přisypeme zbylé brusinky, trochu posolíme, případně ještě dolijeme trochou horké vody a dusíme, dokud není maso měkké.
  • Do hotové omáčky přimícháme skořici a červený vinný ocet.
  • Dobrou chuť!
Hovězí maso s brusinkovou omáčkou a bramborami na talíři.
www.chalupnikovi.com

Chcete si připravit něco opravdu luxusního? S našimi recepty na hovězí na víně nemůžete sáhnout vedle.Vyzkoušejte pečenou i dušenou variantu, s žampiony či řepou a mnoho dalšího.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.