Vepřové karé á la zvěřina

Vepřové karé á la zvěřina

Jednoduchý a velice chutný recept, který vám připomene nezapomenutelnou chuť zvěřiny, aniž byste ji museli použít. Bude vám stačit pouze vepřové maso a jedinečná domácí omáčka z červeného vína a švestkových povidel. Užijte si to!

INGREDIENCE

  • 4 plátky vepřového karé
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 150 ml červeného vína
  • 1-2 lžíce švestkových povidel
  • 2 stroužky česneku
  • zázvor
  • tymián
  • skořice
  • 2 – 3 hřebíčky
  • černý pepř
  • sůl
  • 500 g brambor
  • 200 g slaniny
  • bylinky (dle chuti)
  • máslo
  • olej

POSTUP

  • Plátky vepřového karé nařízneme,naklepeme, osolíme, opepříme a překrojíme na poloviny.
  • Máslo rozpustíme na pánvi s trochou oleje, osmahneme na něm česnek, přidáme maso, které prudce opečeme a dochutíme tymiánem, pak přikryjeme a dusíme.
  • Když je karé hotové, vyjmeme ho z pánve a do výpeku přidáme víno, švestková povidla a redukujeme.
  • Později přidáme rajský protlak a vše dochutíme nastrouhaným zázvorem, hřebíčkem, skořicí, trochou másla a ještě chvilku povaříme.
  • Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a krátce povaříme.
  • Slaninku nakrájenou na kostičky osmahneme na pánvi, přidáme brambory, promícháme a spolu opékáme.
  • Na závěr ochutíme bylinkami.
  • Vepřové karé servírujeme s omáčkou a s bramborami se slaninou.
Vepřové plátky s omáčkou z povidel servírované na talíři s bramborami se slaninkou.
www.tajomstvomojejkuchyne.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.