Oříškové slepované cukroví z jednoho těsta

Oříškové slepované cukroví z jednoho těsta

Máte-li hrst vlašských ořechů, není nic jednoduššího!

INGREDIENCE:

  • třetina základního těsta
  • hrnek vlašských ořechů
  • půlky vlašských ořechů na dozdobení
  • čokoláda na vaření

POSTUP:

  1. Vlašské ořechy nameleme a přidáme je do základního těsta.
  2. Zvolíme si tvar vykrajovátka a tím vykrajujeme z rozváleného plátu.
  3. Pokládáme na plech s pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 5 – 8 minut.
  4. Po vychladnutí slepujeme marmeládou
  5.  Necháme odpočinout a mezitím v horké lázni roztopíme čokoládu.
  6. Do té namáčíme buď celé kousky cukroví, nebo je můžeme namáčet jen z poloviny či různě čokoládou pokapat.
  7. Do ještě mokré polevy můžeme vtlačit půlku vlašského ořechu na dozdobení.

Tuto variantu můžete připravit také s domácí marmeládou.

Slepované cukroví z univerzálního těsta.
www.chocolatemoosey.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.