Mleté maso pod celerovou peřinou

Mleté maso pod celerovou peřinou

Luxusní a vydatný pokrm, který vás během zimních dní skvěle zahřeje. Celerová peřinka v kombinaci se skvěle ochuceným mletým masem vytváří naprosto jedinečné jídlo!

INGREDIENCE

  • 1 lžíce olivového oleje plus trochu navíc
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 balení čerstvé petrželky, stonky a listy nasekané
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • špetka fenyklových semínek
  • špetka sušeného červeného chilli
  • ½ lžičky mleté ​​skořice
  • špetka muškátového oříšku
  • 120 ml bílého vína
  • 2 rajčata, nakrájená
  • 4 řapíky řapíkatého celeru, nakrájené na 5 cm kousky
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • máslo

Na peřinu:

  • 1 celer, oloupaný a nakrájený na velké kousky
  • 1 bobkový list
  • 200 ml mléka
  • 30 g parmazánu plus trochu kůry, pokud máte
  • 1 lžíce crème fraîche nebo přírodního jogurtu
  • 1 snítka rozmarýnu, nasekaná

POSTUP

  • Troubu rozpalte na 200 stupňů Celsia.
  • Na pánvi rozehřejte olej a restujte na něm cibuli spolu s mletým masem, petrželovou natí, česnekem, fenyklovými semínky, chilli, skořicí, muškátovým oříškem a špetkou soli cca 8-10 minut, dokud ​​maso nezhnědne.
  • Zalijte vínem a nechte ho zredukovat asi na třetinu, poté přidejte rajčata a vařte další 3 minuty.
  • Přidejte řapíkatý celer a vařte dalších 10 minut, poté přidejte vývar a kůru z parmazánu, pokud používáte, a částečně přikryjte pokličkou.
  • Vařte 20 minut, nebo dokud řapíkatý celer, pak promíchejte s petrželovými listy.
  • Mezitím si připravte peřinu.
  • Celer dejte do hrnce spolu s bobkovým listem.
  • Zalijte mlékem a přidejte špetku soli, poté přikryjte a vařte 10-15 minut do změknutí. Směs rozmixujte v kuchyňském robotu s parmazánem a crème fraîche nebo jogurtem.
  • Podle chuti okořeňte.
  • Masovou směs nalijte do máslem vymazané koláčové formy nebo pekáče.
  • Na maso nalijte krémovou celerovou peřinku a posypte rozmarýnem.
  • Pokapejte trochou olivového oleje a poté pečte 30 minut, dokud povrch nezezlátne.
Zapečené mleté maso s celerovým pyré v zapékací míse.
www.bbcgoodfood.com

Vyzkoušejte také naše vynikající recepty na cukety plněné mletým masem! Máme pro vás varianty s hovězím, ale i krůtím masem, pečené i vařené, italské či mexické.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.