Snadný oběd či večeře, kterou ale potěšíte nejednoho strávníka. Smetanová omáčka s žampiony, šťavnaté kotlety, to vše zapečené s kousky kukuřičného chleba, vytváří dohromady úžasný pokrm, který vám navíc zabere pouhých 30 minut na přípravu.
INGREDIENCE
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 200 g žampionů nakrájených na plátky
- 1 velký stroužek česneku, nasekaný
- 2 lžíce hladké mouky
- ½ šálku suchého bílého vína
- ½ šálku zakysané smetany se sníženým obsahem tuku
- 1 lžíce čerstvě nastrouhaného parmezánu
- ½ šálku den starého vnitřku kukuřičného chleba
POSTUP
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Vepřové kotlety osolte a opepřete.
- Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej.
- Opékejte vepřové kotlety, dokud nezezlátnou z obou stran (jednou otočte).
- Přendejte do zapékací mísy.
- Ve stejné pánvi na zbylém oleji restujte žampiony, dokud nezhnědnou, občas promíchejte.
- Přidejte česnek a krátce orestujte.
- Houbovo-česnekovou směs přidejte do pekáče na vepřové kotlety.
- V míse prošlehejte mouku a víno do hladka.
- Všlehejte zakysanou smetanu, parmazán a špetku soli a pepře.
- Touto směsí zalijte žamipony a vepřové kotlety.
- Pečte zakryté po dobu 20 minut.
- Zapněte si v troubě funkci gril.
- Do pekáče přidejte vnitřek kukuřičného chleba, postřikejte olejem ve spreji a pečte 2-3 minuty dozlatova.
- Dobrou chuť!
Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem srovnání?