Křupavé okurky naložené s česnekem, koprem, jarní cibulkou a jalapeňos si zamilujete! Pokud preferujete okurky více na sladko, přidejte do nálevu cukr.
INGREDIENCE
- 3 šálky bílého vinného octa
- 2 a ¼ šálku studené vody
- 2 a ½ lžíce soli
- 3 lžíce hořčičného semínka
- 3 lžíce semínek koriandru
- 3 lžíce pepře
- 2 bobkové listy
- 600 g salátových okurek nakrájených na centimetrová kolečka
- 4 jarní cibulky, oříznuté a nakrájené (bílá i zelená část)
- 3 papričky jalapeňo nakrájené na kolečka (pokud nechcete salát moc pikantní, odstraňte semínka)
- 6 nasekaných stroužků česneku
- několik snítek čerstvého kopru podle vaší chuti
POSTUP
- Připravte si okurky.
- Umístěte nakrájené okurky a několik kostek ledu do cedníku na 20 minut do dřezu (pomůže jim to lépe křupat).
- Zcela sceďte a osušte.
- Připravte si nálev.
- V hrnci smíchejte ocet, vodu, sůl, hořčičné semínko, koriandr, pepř a bobkové listy.
- Přiveďte k varu na silném ohni.
- Snižte teplotu a nechte 10 minut vařit.
- Odstraňte z ohně a nechte vychladnout.
- Naskládejte okurky, jarní cibulku, jalapeňos, česnek a pár snítek kopru do sklenic se širokým hrdlem.
- Nalijte lák do sklenic, abyste zakryli okurky (zadní stranou lžíce zatlačte okurky dolů, aby se ponořily).
- Párkrát poklepejte sklenicemi, aby se uvolnily vzduchové bubliny.
- Sklenice pevně zakryjte víčky a dejte do chladu.
Máme pro vás ty nejlepší elektrické hrnce na zavařování v testu. Kdo vyhrál v našem srovnání?