Zavařovaný salát ze zelených rajčat

Zavařovaný salát ze zelených rajčat
Příprava: 40 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 10

Připravte si tento jednoduchý salát ze zelených rajčat, červených paprik a mrkve, který skvěle poslouží jako příloha či pomazánka na chléb.

INGREDIENCE:

  • 2,5 kg zelených rajčat
  • 1 kg červených paprik
  • 1 kg mrkve
  • 1 kg žluté cibule
  • 1 šálek olivového oleje
  • 1 šálek cukru
  • 3/4 šálku bílého octa
  • 3 lžíce soli
  • 1/2 lžičky celého černého pepře

POSTUP

  • Omyjte všechnu zeleninu.
  • Nakrájejte cibuli, rajčata a papriky na 5 cm kostky.
  • Mrkev nastrouhejte nahrubo.
  • Odměřte si olej, ocet, sůl, cukr a kuličky pepře.
  • Ve velkém hrnci rozehřejte olej a přidejte cibuli.
  • Na středním plameni restujte asi 3 minuty, nebo dokud cibule nezesklovatí a nezměkne.
  • Přidejte nastrouhanou mrkev a restujte další 3 minuty.
  • Přidejte papriky a restujte další 3 minuty.
  • Přidejte nakrájená rajčata, následně sůl, cukr, ocet a kuličky černého pepře.
  • Za občasného míchání nechte asi 15 minut provařit.
  • Nyní je čas sterilizovat sklenice na zavařování.
  • Předehřejte troubu na 100 °C.
  • Pomocí horké vody a antibakteriálního mýdla důkladně umyjte sklenice a víčka.
  • Umístěte je přímo na mřížky trouby asi na 15 minut, nebo dokud úplně nevyschnou.
  • Salát plňte do sklenic, dokud je ještě horký.
  • Uzavřete sklenice víčky co nejpevněji a otočte sklenice dnem vzhůru.
  • Zakryjte je ručníkem a nechte je 4-5 hodin sedět, aby se dokončil proces utěsnění.
  • Salát skladujte na chladném místě po dobu 3 – 6 měsíců.
Konzervovaný salát ze zelených rajčat, červených paprik a mrkve ve sklenicích.
www.momsdish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.