Pokud vás někdy přepadou chutě na čerstvé rohlíky, využijte svou domácí pekárnu. Docílíte tak maximálně uspokojivého výsledku. A třeba ve vás vyvolají nostalgii a vrátí vás zpět do dětství.
Ingredience:
- 1 hrnek vlažného mléka
- ½ hrnku rozpuštěného másla
- 4 hrnky hladké mouky
- 2 vejce
- špetka cukru
- 1 lžička soli
- 2 a ½ lžičky instantního droždí
Postup:
- Ingredience přidejte do pekárny.
- Zvolte program těsto.
- Hotové těsto rozdělte na 2 bochníky.
- Každý bochník rozválejte na kulatou placku, tu pak rozdělte na 8 kousků (jako pizzu).
- Každý dílek srolujte počínaje nejširší stranou a ukládejte na pečicím papírem vyložený plech cípy dolů.
- Přikryjte plech utěrkou a nechte rohlíky kynout asi 2 hodiny při pokojové teplotě, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
- Pečte při 180 °C asi 12 minut.