Polévka se zeleninou, krůtími droby a jalapeňos

Polévka se zeleninou, krůtími droby a jalapeňos

Skvělá zeleninová polévka, která vás nasytí, zahřeje a jako bonus potěší vaše chuťové buňky!

INGREDIENCE

  • 900 – 1 000 g krůtích drobů
  • 1 500 – 2 000 ml studené vody
  • 1 lžíce soli
  • 6 – 8 kuliček celého černého pepře
  • 2 – 3 lžíce olivového oleje
  • 1 menší nakrájená cibule
  • 2 – 3 střední karotky
  • 1 větší petržel
  • 1 řapíkatý celeru
  • ½ čerstvé zelené papřičky jalapeño
  • 2 – 3 stroužků česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • čerstvě mletý černý pepř dle chuti
  • vroucí vody dle potřeby
  • 2 předvařené růžičky květáku
  • 5 – 6 lžic dětské krupice
  • 1 lžíce změklého másla
  • 1 vejce
  • špetka soli

POSTUP

  • Uvařte si vývar z pokrájených krůtích drobů.
  • Očistěte a pokrájejte karotku a petržel na kousky.
  • Restujte nakrájenou cibuli na oleji.
  • Přidejte pokrájenou zeleninu a přidejte jalapeño.
  • Vše promíchejte a krátce orestujte.
  • Nakrájejte řapíkatý celer a přidejte do polévky, opět chvíli restujte.
  • Nakonec přidejte prolisované stroužky česneku, mletou sladkou papriku a mletý černý pepř.
  • Zalijte přecezeným horkým vývarem a dolijte vařící vodou.
  • Maso z krku oberte, spolu s droby nakrájejte a nechte stranou.
  • Do polévky protlačte přes síto na halušky krupicové nočky.
  • Ty přípravíte tak, že smícháte dětskou krupici, máslo, vejce a špetku soli a promícháte v jednotné těsto.
  • Do hotové polévky vložte rozkrojené růžičky květáku a pokrájené maso droby a servírujte.
Zeleninová polévka s droby v hlubokém talíři.
www.varecha.pravda.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.