Ačkoli to pro někoho zní možná neuvěřitelně, i drůbková polévka může být delikatesou a tento recept je toho důkazem. Přesvědčte se sami!
INGREDIENCE
- 2 husí trupy
- 2 cibule
- 1 lžíce husího sádla
- 2 brambory
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 100 g hladké mouky
- 1 balení husích drobů
- 50 ml olivového oleje
- sůl
- celý černý pepř
- nové koření
- mletý černý pepř
- muškátový ořech
- petrželová nať
- 250 ml smetany na vaření 15 %
POSTUP
- Husí trupy a droby uvařte ve vodě, do které dejte kořenovou zeleninu a neoloupanou cibuli.
- Přidejte nové koření a celý pepř.
- Droby uvařte doměkka a vyjměte.
- Vývar vařte dále.
- Na sádle orestujte na kostičky nakrájenou cibulku.
- Přidejte hladkou mouku a chvilku restujte.
- Jíška musí být světlá.
- Zalijte smetanou a scezeným vývarem.
- Pomalu vařte a přidejt na kostičky nakrájené brambory.
- Když jsou uvařené, přidejte nakrájené husí droby a kořenovou zeleninu z vývaru.
- Osolte a opepřete.
- Ke zjemnění přidejte kostku másla a muškátový oříšek.
- V olivovém oleji rozmixujte petrželovou nať, kterou osolte a opepřete.
- Do polévky přidejte pár kapek tohoto pesta.