Thajská kari polévka s růžičkovou kapustou

Thajská kari polévka s růžičkovou kapustou

Výrazná chuť thajského kari ve spojení se smetanovým kokosovým mlékem, výživnou růžičkovou kapustou, vydatnými sladkými bramborami a fazolemi nabitými bílkovinami dohromady vytváří naprosto luxusní zdravou polévku, která vám jiště vykouzlí úsměv na tváři. Celé jídlo je navíc veganské, bez oleje, rafinovaného cukru, lepku a vysoce zpracovaných přísad.

INGREDIENCE

  • 500 g růžičkových kapustiček, rozpůlených nebo rozčtvrcených (čerstvých nebo mražených)
  • 1 střední žlutá cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce nsekaného česneku
  • 1 lžíce nasekaného zázvoru
  • 1 šálek zeleninového vývaru
  • 4 šálky vody (nebo vývaru)
  • 4 lžíce červené kari pasty
  • 1 střední batát, oloupaný a nakrájený na malé kostičky
  • 425 g konzervovaných fazolí cannellini, scezených a propláchnutých
  • 400 ml kokosového mléka light
  • 1 lžička limetkové šťávy (volitelně)
  • 1 mrkev, nakrájená na dlouhé, velmi tenké proužky
  • 2 až 4 šálky baby špenátu
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 1 lžíce sušené ​​cibule
  • 1 a ½ lžičky mořské soli
  • ¼ lžičky černého pepře

Volitelně na ozdobení:

  • vločky červeného chilli
  • limetkové klínky
  • koriandr

POSTUP

  • Připravte si kapustičky tak, že odstraníte tvrdé stopky na konci a poté kapustičky nakrájíte na jednotnou velikost.
  • Pokud jsou velké, rozčtvrťte je.
  • Pokud jsou menší, rozpulte je.
  • Dejte stranou.
  • Do velkého hrnce přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a červenou papriku.
  • Na středním plameni restujte 5 až 7 minut, aby změkly.
  • Pokud se začnou lepit, přidejte kapku vody.
  • Jakmile cibule a paprika změknou, stáhněte trochu plamen a přidejte nasekaný česnek a zázvor, restujte 30 sekund.
  • Poté přidejte zeleninový vývar, vodu, červenou kari pastu, česnekový prášek, cibulový prášek, sušenou cibuli, mořskou sůl a pepř.
  • Dobře promíchejte.
  • Zvyšte teplotu a přiveďte směs k varu, poté ihned snižte na mírný plamen.
  • Přidejte růžičkovou kapustu, nakrájené batáty a fazole cannellini.
  • Hrnec přiklopte pokličkou a vařte 15 minut.
  • Poté přidejte kokosové mléko, limetkovou šťávu a tenké proužky mrkve, přiklopte zpět poklicí a vařte, dokud batáty a růžičková kapusta nedosáhnou požadované měkkosti, cca dalších 7 až 15 minut.
  • Přidejte špenát, vařte jednu minutu.
  • Jednotlivé porce podávejte s drcenými vločkami červeného chilli, koriandrem a měsíčky limetky.
Kari polévka se zeleninou v hlubokém talíři, ozdobená čerstvými bylinkami a klínky limety.
www.monkeyandmekitchenadventures.com

Pokud jste milovníky pikantních asijských chutí, nezapomeňte vyzkoušet i naše recepty na výborné kari kuře!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.