Zeleninová polévka s mletým hovězím masem

Zeleninová polévka s mletým hovězím masem
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Užijte si tento recept na vydatnou polévku z mletého hovězího masa, brambor a spousty zeleniny. Servírujte ji se slanými krekry či česnekovým chlebem.

INGREDIENCE

  • 500 g extra libového mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 lžičky česneku, lisovaného
  • 1 šálek mrkve, nakrájené na plátky
  • 1 šálek řapíkatého celeru, nakrájeného na kostičky
  • 8 šálků hovězího vývaru
  • 800 g konzervovaných krájených rajčat
  • 2 střední brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 1 šálek čerstvých zelených fazolek, oříznutých a nakrájených
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžička italského koření
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky černého pepře
  • 1 šálek mraženého hrášku
  • 1 šálek mražené kukuřice
  • ⅓ šálku čerstvě nasekané petrželky

POSTUP

  • Ve velkém hrnci osmahněte mleté ​​hovězí maso na středně vysoké teplotě spolu s nakrájenou cibulí.
  • Restujte, dokud maso nezhnědne a cibule nebude měkká.
  • Přidejte česnek a restujte asi 30 sekund, dokud se nerozvoní.
  • Sceďte a odstraňte veškerý tuk.
  • Vraťte hrnec na sporák na středně vysokou teplotu a přidejte mrkev, řapíkatý celer, hovězí vývar, konzervovaná rajčata, brambory, zelené fazolky, rajčatový protlak, worcesterskou omáčku, italské koření, sůl a pepř.
  • Promíchejte a přiveďte směs k varu.
  • Snižte plamen na mírnou teplotu, přikryjte a nechte vařit, dokud brambory a zelenina nezměknou, asi 25 minut.
  • Nakonec přidejte mražený hrášek, kukuřici a petrželku a povařte.
  • Můžete podávat!
Polévka z mletého hovězího masa, brambor a spousty zeleniny v hrnci s naběračkou.
www.iwashyoudry.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.