Úžasné spojení bohatého miso vývaru, sójových bobů edamame bohatých na bílkoviny, chutných a sytých nudle soba a čerstvé zeleniny v jednom hrnci. To prostě musíte vyzkoušet!
INGREDIENCE
- 1/2 lžičky praženého sezamového oleje (volitelně)
- 1 lžíce oloupaného a nasekaného kořene zázvoru
- 4 stroužky nasekaného česneku
- 12 šálků vody
- 1/2 lžíce wakame nebo jiné mořské řasy
- 1 a 1/2 šálku mrkve nakrájené na tyčinky
- 40 g sušených hub shiitake
- 1 a 1/2 šálku mražených loupaných sójových bobů edamame
- 140 g nevařených pohankových nudlí soba
- 500 g baby pak choi, nakrájeného na centimetrové plátky
- 6 – 8 lžic bílého misa
- 1 lžička wasabi (volitelně nebo podle chuti)
POSTUP
- Ve velkém hrnci s nepřilnavým povrchem rozehřejte sezamový olej.
- Přidejte zázvor a česnek a restujte jednu minutu.
- Přidejte vodu, wakame, mrkev a sušené houby a přiveďte k varu.
- Přikryjte a vařte 15 minut, nebo dokud houby nezměknou.
- Přidejte edamame a vařte dalších 5 minut.
- Přidejte nudle a pak choy, přikryjte a vařte, dokud nejsou nudle měkké, asi 7 minut.
- Vložte miso a wasabi do misky a přidejte asi 1/2 šálku horkého polévkového vývaru.
- Míchejte nebo šlehejte, dokud ve směsi nebudou žádné hrudky, a poté přidejte do hrnce a prohřejte, ale nevařte.
- Ochutnejte a podle potřeby přidejte další miso nebo wasabi.