Tyto nanuky nejen skvěle vypadají, ale i luxusně chutnají! Vyrábějí se převážně z ovoce a dále se používají čokopecičky a kokosové mléko. Jsou úžasně osvěžující a zamilují si je i vaše děti.
INGREDIENCE
- cca 3 a ½ šálků nakrájeného vodního melounu bez pecek
- 5 a 1/2 lžíce krupicového cukru
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 1/2 šálku konzervovaného kokosového mléka, dobře protřepaného
- 6 středních kiwi
- 1 lžíce malých čokopeciček
POSTUP
- Přidejte meloun, 2 lžíce krystalového cukru a citronovou šťávu do mixéru a mixujte, dokud vám nevznikne kaše.
- Odeberte pěnu a poté směs opatrně nalijte do 10 formiček na nanuky, každou naplňte asi do 2/3.
- Vršky posypte čokopecičkami a poté pomocí tyčinky na nanuky jemně zatlačte dolů, aby se čokopecičky ponořily (zatlačte směrem ke stranám, abyste je po zmrznutí viděli).
- Podle potřeby otřete strany.
- Zakryjte víčkem a vložte do nanuků tyčky.
- Dejte do mrazáku na 3 a 1/2 hodiny.
- Během posledních 30 minut mražení nanuků vyšlehejte dohromady kokosové mléko s 1 a 1/2 lžící cukru.
- Dejte do lednice na 30 minut.
- Vyjměte nanuky z mrazáku, sejměte víčko a opatrně nalijte malou lžíci oslazeného kokosového mléka do rovnoměrné vrstvy přes vrstvu melounu.
- Vyčistěte strany podle potřeby.
- Vraťte do mrazáku, odkryté a nechte tam mrazit 45 minut.
- Mezitím z kiwi odřízněte vršky a lžící z nich naberte dužinu.
- Přeneste dužinu kiwi do mixéru spolu se 2 lžícemi krystalového cukru.
- Pulsujte, dokud se směs dobře nerozmixuje.
- Směs protlačte přes jemné sítko do misky pomocí gumové stěrky, abyste odstranili semínka (můžete přidat i trochu potravinářské gelové barvy).
- Rozmixované kiwi dejte do lednice na 30 minut.
- Vyjměte nanuky z mrazáku a opatrně nalijte asi 1 lžíci směsi kiwi na kokosovou vrstvu.
- Vraťte do mrazáku na další asi 2 – 3 hodiny.
- Chcete-li vyjmout nanuky z forem, dejte formičky na několik sekund pod teplou vodou (nedovolte, aby se voda dotkla kiwi části nahoře) a poté pomalu vytáhněte z forem.
- Dobrou chuť!