Domácí Magnum nanuk ze Salka

Domácí Magnum nanuk ze Salka
Příprava: 5 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 1

Kdo by nemiloval Magnum! Touto pochoutkou jsme se inspirovali i my v našem receptu.

INGREDIENCE

  • 200 ml smetany ke šlehání 33%
  • ½ konzervovaného slazeného kondenzovaného mléka
  • 100 ml mléka do kávy 10%
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na čokoládovou polevu:

  • 300 g čokolády (alespoň 50% kakaa)
  • 70 g kokosového oleje

POSTUP

  • Ze smetany, salka, mléka do kávy a vanilky vyšlehejte tekutou směs.
  • Nešlehejte dlouho – stačí necelá minuta.
  • Zmrzlinovou směs nalijte do formiček na nanuky, přidejte dřívka a uložte do mrazáku alespoň na 6 hodin, ideálně na noc.
  • Později ztuhlé nanuky máčejte ve vysoké sklenici do vychladlé čokoládové polevy, kterou jste si vymíchali z rozpuštěné čokolády a kokosového oleje.
  • Nanuky dřívkami zapíchněte do polystyrenové formy a dejte ještě na 30 minut do mrazáku, aby čokoláda dobře ztuhla.
Smetanový nanuk v čokoládové polevě.
www.recepty.aktuality.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.