Tento zdravý a vydatný domácí fazolový guláš s hovězím masem vás zaručeně zahřeje na těle i na duši! Jednoduše si ho připravíte v jednom hrnci a máte sytou večeři pro celou rodinu, která je navíc plná chuti.
INGREDIENCE
- 2 lžíce oleje neutrální chuti
- 1 kg hovězího masa na guláš, nakrájeného na 2,5 cm kousky
- 1 velká cibule, nakrájená
- 2 velké mrkve, nakrájené na plátky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
- ½ lžičky sušené šalvěje
- 1 lžička soli
- ½ lžičky černého pepře
- 2 bobkové listy
- 3 šálky hovězího vývaru
- 2 plechovky (každá 425 g) pinto fazolí
POSTUP
- Zahřejte olej ve velkém hrnci na středním plameni.
- Přidejte hovězí maso a opékejte ho ze všech stran, asi 1-2 minuty z každé strany.
- V případě potřeby opékejte po dávkách.
- Jakmile hovězí maso zhnědne, vyjměte ho z hrnce.
- Přidejte cibuli a mrkev a vařte do měkka, asi 5-6 minut.
- Poté přidejte česnek, tymián a sušenou šalvěj.
- Vařte, dokud se česnek nerozvoní, asi 1 minutu.
- Přidejte sůl, pepř, bobkové listy, hovězí vývar a pinto fazole.
- Přidejte hovězí maso zpět do hrnce.
- Tuto směs přiveďte k varu a poté snižte teplotu na mírný var.
- Přikryjte a duste asi 2 hodiny nebo dokud hovězí maso nezměkne.
- Na posledních 30 minut vaření sejměte poklici.
Máme pro vás i 5 luxusních receptů na guláš z drůbežího masa. Jaký vyzkoušíte jako první?