I vegani si u nás přijdou na své. Pro ně máme připravený tento vynikající recept na guláš ze 3 druhů fazolí, kapusty a žampionů. Jedná se o jednoduchý pokrm, který lze připravit kdykoli během pracovního týdne a navíc je hotový za pouhých 25 minut!
INGREDIENCE
- 2 červené cibule
- 6 stroužků česneku
- 200 g žampionů
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička garam masaly
- 1 lžička uzené papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 2 plechovky nakrájených rajčat
- 1 kostka bujonu
- 1 plechovka (400 g) červených fazolí kidney
- 1 plechovka (400 g) bílých máslových fazolí
- 1 plechovka (400 g) černých fazolí
- 1 lžíce sušené směsi bylinek
- 1 vrchovatá lžíce arašídového másla
- 2 šálky nakrájené kapusty
- hrst čerstvého koriandru
POSTUP
- Zahřejte lžíci řepkového (nebo jiného rostlinného) oleje v hrnci se silným dnem na středním plameni.
- Cibuli nakrájejte nahrubo, česnek nasekejte a přidejte do hrnce.
- Jakmile zesklovatí, přidejte žampiony (nakrájené na čtvrtky) a dále restujte, dokud nezhnědnou.
- Přidejte římský kmín, papriku, garam masalu a sušené bylinky.
- Pořádně promíchejte, dokud se koření nerozvoní.
- Přidejte nakrájená rajčata, fazole, kostku vývaru a arašídové máslo a nechte asi 15 minut mírně provařit.
- Přidejte nakrájenou kapustu a vařte dalších 5 minut.
- Omáčka je hotová, když zhoustne a má sytě červenou barvu.
- Dochuťte solí, pepřem a přidejte nasekaný koriandr.
Vyzkoušejte i naše další luxusní recepty na bezmasé vegetariánské guláše nejen pro vegetariány!