Veganský guláš s fazolemi, kapustou a žampiony

Veganský guláš s fazolemi, kapustou a žampiony
Příprava: 10 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 4

I vegani si u nás přijdou na své. Pro ně máme připravený tento vynikající recept na guláš ze 3 druhů fazolí, kapusty a žampionů. Jedná se o jednoduchý pokrm, který lze připravit kdykoli během pracovního týdne a navíc je hotový za pouhých 25 minut!

INGREDIENCE

  • 2 červené cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 200 g žampionů
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička garam masaly
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 2 plechovky nakrájených rajčat
  • 1 kostka bujonu
  • 1 plechovka (400 g) červených fazolí kidney
  • 1 plechovka (400 g) bílých máslových fazolí
  • 1 plechovka (400 g) černých fazolí
  • 1 lžíce sušené směsi bylinek
  • 1 vrchovatá lžíce arašídového másla
  • 2 šálky nakrájené kapusty
  • hrst čerstvého koriandru

POSTUP

  • Zahřejte lžíci řepkového (nebo jiného rostlinného) oleje v hrnci se silným dnem na středním plameni.
  • Cibuli nakrájejte nahrubo, česnek nasekejte a přidejte do hrnce.
  • Jakmile zesklovatí, přidejte žampiony (nakrájené na čtvrtky) a dále restujte, dokud nezhnědnou.
  • Přidejte římský kmín, papriku, garam masalu a sušené bylinky.
  • Pořádně promíchejte, dokud se koření nerozvoní.
  • Přidejte nakrájená rajčata, fazole, kostku vývaru a arašídové máslo a nechte asi 15 minut mírně provařit.
  • Přidejte nakrájenou kapustu a vařte dalších 5 minut.
  • Omáčka je hotová, když zhoustne a má sytě červenou barvu.
  • Dochuťte solí, pepřem a přidejte nasekaný koriandr.
Guláš ze 3 druhů fazolí, kapusty a žampionů na talíři se lžící.
www.cupfulofkale.com

Vyzkoušejte i naše další luxusní recepty na bezmasé vegetariánské guláše nejen pro vegetariány!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.