Fazolový guláš s klobásou

Fazolový guláš s klobásou
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Tento guláš plný hřejivého koření, kousků choriza a klobásek chipotala je skvělou večeří pro chladné zimní večery. Vaše rodina ho bude milovat!

INGREDIENCE

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 20-30 klobásek chipolata
  • 1 velká červená cibule, oloupaná a nakrájená
  • 2 červené papriky, zbavené semínek a nakrájené
  • 20 mini choriz, nakrájených na polovinu
  • 3 stroužky česneku, oloupané a nasekané
  • 2 lžičky papriky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • ½ šálku (120 ml) červeného vína (volitelně)
  • 2 kostky kuřecího vývaru, rozdrobené
  • 3 konzervy nakrájených rajčat (každá po 400 g)
  • 400 g konzervovaných malých bílých fazolí, scezených a propláchnutých
  • 400 g konzervovaných fazolí cannellini, scezených a propláchnutých

POSTUP

  • Rozehřejte olej na velké nepřilnavé pánvi, dokud nebude horký a opékejte klobásy chipolata po celém povrchu (možná to budete muset udělat ve dvou dávkách, pokud vaše pánev není dostatečně velká).
  • Mělo by to trvat asi 6-8 minut.
  • Přidejte cibuli a restujte další 3 minuty na středním plameni, dokud cibule mírně nezměkne.
  • Přidejte červenou papriku a kousky mini choriza a restujte další 3 minuty.
  • Dále přidejte česnek, papriku a tymián a promíchejte.
  • Restujte 1 minutu, poté přidejte víno.
  • Nechte víno 2-3 minuty probublávat, dokud se nezredukuje.
  • Oškrábejte všechny kousky, které se v tomto okamžiku přilepily na pánev.
  • Rozdrobte kostky vývaru a promíchejte, poté přidejte rajčata z konzervy.
  • Promíchejte a přiveďte k mírnému varu.
  • Snižte teplotu a vařte 15 minut, během vaření několikrát promíchejte.
  • Přidejte scezené fazole, zamíchejte a vařte dalších 5 minut, dokud se nezahřejí.
  • Podávejte s bramborovou kaší a hráškem podle chuti.
Guláš z fazolí s klobásami ve velkém hrnci s vařečkou.
www.kitchensanctuary.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.