Tak tento pokrm je opravdová vydatná lahůdka! S naším receptem ho navíc zvládne naprosto každý.
INGREDIENCE
- 1ks vepřového uzeného kolena (1–1,5 kg)
- 100–150 g vepřového sádla
- 400 g velkých strakatých fazolí
- 200 g cibule
- 250g konzervovaných loupaných rajčat
- 1 hlavička česneku
- pepř černý celý
- nové koření celé
- 1 bobkový list
- chilli paprička
- pepř černý mletý
- sladká červená paprika
- sůl
- majoránka
POSTUP
- Uzené koleno uvařte ve vodě spolu s bobkovým listem, celým černým pepřem, novým koření, cibulí a se špetkou soli.
- Vařte ho asi hodinu, aby se maso nerozpadávalo a dalo se krájet.
- Vývar z něj sceďte a odložte.
- Fazole přes noc namočte.
- Na vepřovém sádle osmahněte nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričku.
- Přidejte sůl, pepř, červenou papriku, loupaná rajčata a zalijte vývarem z kolena.
- Přidejte fazole a vařte.
- Maso z kolena nakrájejte na kostičky a přidejte do vroucí fazolové směsi (můžeme přidat i nakrájenou kůži).
- Když jsou maso i fazole uvařené, přidejte prolisovaný česnek a majoránku.
- Podávejte s chlebem.