Jedno z nejlepších jídel, které si můžete jednoduše a rychle připravit jen sami pro sebe, je rozhodně burger. Máme pro vás recept na neodolatelný burger s vepřovým masem, modrým sýrem, sladkou hruškou a listovou zeleninou.
INGREDIENCE
- 1 zralá sladká hruška
- 50 g mixu špenátu, rukoly a řeřichy
- 150 g mletého vepřového masa
- 1 hamburgerová bulka
- 30 g modrého sýra
- extra panenský olivový olej
- červený vinný ocet
- černý pepř a sůl dle chuti
POSTUP
- Hrušku podélně rozkrojte co nejjemněji.
- Jemně promíchejte s listy salátu, trochu pokapejte extra panenským olivovým olejem a červeným vinným octem a posypte špetkou černého pepře.
- Mleté vepřové maso čistýma rukama promíchejte se špetkou pepře a soli a poté vytvarujte placku o tloušťce 1 cm.
- Potřete 1 lžičkou olivového oleje a dejte na velkou nepřilnavou pánev na vysokou teplotu na 2 minuty.
- Hamburgerovou bulku rozpůlte a opečte vedle masa.
- Vyjměte bulku z pánve, až zezlátne.
- Otočte burger a po 2 minutách vedle něj rozdrobte modrý sýr, aby se rozpustil.
- Přesuňte burger na rozpuštěný sýr a promíchejte, aby se burger se sýrem spojil.
- Takto připravený burger položte na spodní část hamburgerové bulky.
- Na něj naskládajte tolik hrušek a salátu, kolik bulka pojme, přiklopte horní částí bulky a užijte si to!