Jablečné chipsy se skořicí

Jablečné chipsy se skořicí
Příprava: 10 minut Vaření: 200 minut Počet porcí: 4

Na tenké plátky nakrájená jablka, která jsou lehce posypaná skořicí a poté pečená do křupava, si zamiluje celá vaše rodina! Ideální zdravé mlsání.

INGREDIENCE

  • 3 velká sladká křupavá jablka
  • 3/4 lžičky mleté ​​skořice

POSTUP

  • Umístěte rošty do horní a dolní třetiny vaší trouby a předehřejte troubu na 90 stupňů Celsia.
  • Dva plechy vyložte pečicím papírem.
  • Omyjte jablka.
  • Vykrájejte z jablek jádřince.
  • Mandolínou (doporučeno) nebo velmi ostrým nožem nakrájejte jablka vodorovně na kolečka o tloušťce cca 0,3 cm.
  • Rozložte jablka v jedné vrstvě na připravené plechy.
  • Posypte skořicí.
  •  Pečte 1 hodinu v horní a spodní třetině trouby.
  • Vyjměte plechy z trouby a vyměňte polohu plechů (plech z horní třetiny trouby dejte do dolní třetiny a naopak).
  • Pokračujte v pečení další 1 až 1 a 1/2 hodiny, dokud nebude jeden jablečný chips vyjmutý z trouby po 2 až 3 minutách při pokojové teplotě křupavý.
  • Jakmile budete spokojeni s křupavostí (celková doba se bude lišit v závislosti na tloušťce vašeho plátku a druhu jablka), vypněte troubu a nechte jablka v troubě 1 hodinu sedět, dokud se neochladí.
  • Pokud se bojíte, že jste je přepekli, okamžitě vyjměte plech z trouby a nechte uležet při pokojové teplotě.
Chipsy z jablek naskládané na sobě a posypané skořicí.
www.wellplated.com

Zajímá vás, čím dalším můžete naplnit tortillu? Inspirujte se našimi recepty na nejlepší tortillové náplně a nebudete litovat!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.