Domácí čokoládový termix

Domácí čokoládový termix
Příprava: 9 minut Vaření: 210 minut Počet porcí: 6

Zdravá pochoutka, která uspokojí vaše chutě na sladké a do těla doplní také slušné množství proteinu a vápníku.

INGREDIENCE

  • 500 g jemného měkkého tvarohu
  • 250 ml zakysané smetany (popřípadě řeckého jogurtu)
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 10 datlí
  • 1 lžička kakaa
  • 100 g 70 % hořké čokolády (cca 15 – 20 g si odložte na nastrouhání, poslouží k posypání termixu)

POSTUP

  • Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
  • Datle zalijte horkou vodou a nechte je cca 30 minut změknout.
  • Potom je sceďte a spolu s vanilkovým cukrem rozmixujte ručním mixérem na hladkou kaši.
  • Tvaroh utřete s datlovou kaší, přidejte zakysanou smetanu, opět promíchejte a poté pomocí metličky přimíchejte hořkou čokoládu.
  • Pokud by byl krém málo sladký, můžete přidat malé množství cukru.
  • Krém nalijte do skleněných sklenic, nahrubo nasekejte nebo nastrouhejte hořkou čokoládu a krém posypte.
  • Nechte minimálně 3 hodiny chladit v chladničce.
Termíx z čokolády ve sklenicích, ozdobený nakrájenou čokoládou.
www.recepty.cvicte.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.